Hitlers laatste geheim

Mathieu Mariolle | Fabio Piacentini | Massimo Travaglini

Een ultieme achtervolgingsstrijd tussen Duitse en geallieerde onderzeeërs, aan de vooravond van de koude oorlog.
Scenario Mathieu Mariolle
Tekeningen Fabio Piacentini
Inkleuring Massimo Travaglini
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 120
ISBN Hardcover 9789463068949

Een ultieme achtervolgingsstrijd tussen Duitse en geallieerde onderzeeërs, aan de vooravond van de koude oorlog.

December 1944. Terwijl de afloop van de oorlog stilaan duidelijk wordt verlaat een Duitse onderzeeboot Duitsland, met aan boord datgene wat misschien Hitlers laatste hoop vormt om de oorlog te winnen. Twee geallieerde commando’s gaan het vaartuig achterna: een Brits en een Amerikaans. Maar wanneer de aard van die geheimzinnige vracht duidelijk wordt blijken beide commando’s er verschillende doelen op na te houden…

Hitlers laatste geheim is een compleet verhaal.

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
Strips over de Tweede Wereldoorlog zijn de laatste tijd sterk in aantal toegenomen. Deze periode is een onuitputtelijke bron voor allerlei (non-)fictieve scenario's. Ondanks de titel zal Hitler niet voorkomen in deze strip. We vonden het tekenwerk, dat vol realisme zit en mooie pagina's biedt, erg sterk en uniek. We worden door dat grafische werk als het ware ondergedompeld in dit wonderlijke verhaal van spionage in de oorlog. Aangename en (ont)spannende lectuur!

https://www.instagram.com/deboekenman/
m
28 Jul 2022
Moors Magazine
Hitler’s Laatste Geheim vertelt een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in december 1944, toen de oorlog al aan het aflopen was. Een onderzeeboot vertrekt uit Duitsland met een bijzondere lading aan boord, waarmee Hitler wellicht denkt de oorlog nog te kunnen winnen.

Twee geallieerde commando’s krijgen de opdracht om er achter aan te gaan, maar ze blijken allebei een andere opdracht te hebben – de Britten willen de onderzeeër met inhoud en al vernietigen, de Amerikanen denken al vooruit, en zien de Russen als hun toekomstige grootste vijand – zij willen de lading van de onderzeeër ten koste van alles te pakken zien te krijgen.

De Amerikanen zetten ook nog rücksichtslos Noorse verzetsstrijders in (waarvan de rol in het hele verhaal pas jaren na de oorlog duidelijk werd overigens) omdat de onderzeeër in Bergen voor een korte reparatie aan land moet komen.

Het verhaal wordt goed verteld, met een Amerikaanse legerkapitein die op het verkeerde spoor wordt gezet doordat hij gaat denken dat de boot goud naar Argentinië zal vervoeren, wat zijn hebzucht triggert, waar zijn generaal duidelijk op gerekend had, en een jonge Duitse onderzeebootkapitein die zijn twijfels heeft maar die toch probeert om zijn boot en zijn bemanning veilig door alle gevaren heen te loodsen.

Goed verhaal van Mathieu Mariolle, fantastisch getekend door Fabio Piacentini, vooral de onderwaterscenes, met een speciale vermelding voor de inkleuring door Massimo Travaglini. Een vergeten stukje oorlogsgeschiedenis, perfect verteld.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/hitlers-laatste-geheim/