The Beatles in stripvorm

The Beatles in stripvorm

Begin jaren zestig zoeken vijf vrienden van de middelbare school een naam voor hun band. Die wordt uiteindelijk The Beatles, ontleend aan een samentrekking van beetle (kever) en beat (slag of ritme). Die vijf vrienden zijn John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Peter Best en Stuart Sutcliffe. Op dat moment maken ze met hun ploegje deel uit van de Mersey Beat, de bloeiende popscene in en rondom het Engelse Liverpool. Ze treden op in nachtclubs in diverse steden, en ook in de Duitse havenstad Hamburg.

Brian Epstein is op dat moment nog maar een platenverkoper (maar wel een slimme!) met neus voor talent. Dus wordt hij de manager van The Beatles, en zet hij hen op een ware zegetocht naar roem en rijkdom. Die tocht houdt op in 1970. Dan gaan The Beatles uit elkaar.

Maar ruim daarvoor, bij dat roemruchte begin in de jaren zestig, verandert het clubje van vijf ingrijpend: Stuart Sutcliffe overlijdt en Peter Best wordt vervangen door Richard Starkey, beter bekend als Ringo Starr. De vier jongens die dan The Beatles vormen, veranderen het aanzien van de popmuziek. Voor altijd. Ze verpulveren alle culturele grenzen, en bezorgen een kosmische werkelijkheid in het leven van miljarden. In de jaren zestig was de wereld van de Beatles.

Er zijn al honderden boeken over de Beatles verschenen. Kritische en bewonderende, spottende en serieuze, oppervlakkige en doorwrochte. Wat nog ontbrak, is het boek. Hier vind je het verhaal en het plaatje. Zet nu de muziek maar op.

Sorteren op:
Geen producten gevonden...
Sorteren op: