Eftelings Raveleijn nu als strip

Efteling presenteert in samenwerking met uitgeverij Silvester Strips een nieuw avontuur in de wereld van Raveleijn. Uniek, want de ruiters zijn voor het eerst in stripvorm!

Deze week verschijnt het eerste stripboek van Raveleijn. De Magische Pendel is een compleet nieuw verhaal en speelt zich af in de wereld van ­Raveleijn. De strip is gebaseerd op de spectaculaire ­parkshow van de Efteling, welke in april 2011 opende.

Het verhaal
In Raveleijn heerst de vreselijke blauwe builenpest! Deze is ontstaan nadat de gouden pendel is gestolen uit de Tempel der Raven. Ten einde raad roept Vrouwe ­Halina de hulp in van de vijf helden: Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa. En hond Spike. Hun speurtocht leidt door de Vallei der Vuren, waar zij te kampen krijgen met grote, ­levensgevaarlijke vuurmonsters. Ze zullen al hun speciale krachten nodig hebben om dit avontuur tot een goed einde te brengen!

Over Raveleijn
Raveleijn is de hoofdstad van het graafschap ­Ravenbosch, en is een halvemaanvormige vesting met daarin een dorpsplein, woningen en een versterkte Belfort-­toren, waarin de Graaf en de Gravin wonen. De oude ­vestingstad ligt in het bos en is voor de kinderen in het heden alleen te bereiken via de magische poort. In Raveleijn groeien de kinderen uit tot absolute helden en ruiters van ­formaat. Iedere ruiter heeft een speciaal wapen die een elementaire kracht bezit, zoals vuur, water en aarde.