Belem 01: De tijd van de schipbreukelingen

€19,95
Artikelcode 110301
Jean-Yves DeLitte

Lees en ervaar de avontuurlijke en spannende reizen van het koopvaardijschip Belem, geschreven en getekend door Jean-Yves DeLitte. Belem is een reeks van 4 complete verhalen.
Scenario Jean-Yves DeLitte
Tekeningen Jean-Yves DeLitte
Inkleuring Patricia Faucon
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789058853875

De driemaster Belem werd op 10 juni 1896 te water gelaten. Het schip was in opdracht van de reder Crouan gebouwd door scheepswerf Dubigeon in Chantenay-sur-Loire. Onder leiding van kapitein Lemerle is de Belem op 31 juli 1896 uit Saint-Nazaire vertrokken voor zijn eerste trans-Atlantische overtocht. Bestemming: Montevideo in Uruguay. Op weg van Montevideo naar Belém do Pará in Brazilië, met een lading muilezels voor het pasgebouwde tramnet aldaar, werd de Belem getroffen door een verschrikkelijke storm, veroorzaakt door de beruchte pampero.

'Dit verhaal is een hervertelling van het werk van een zekere Gwénolé Leguadek, die op de Belem was aangemonsterd bij zijn eerste reis. Het betreft memoires die hij op het eind van zijn leven heeft opgetekend. Het is daarom mogelijk dat de geschiedenis zoals wij die kennen, in dit werk niet geheel gerespecteerd wordt.'

Belem is een reeks van 4 complete verhalen.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen