Arctica 10: Het complot

€19,95
Artikelcode 210410
Daniel Pecqueur | Bojan Kovacevic

Jachtvlieger Dakota vindt een tienduizend jaar oude sarcofaag met een levend persoon. Dit is het begin van een actie-avontuur, van de bedenker van Golden City.
Scenario Daniel Pecqueur
Tekeningen Bojan Kovacevic
Inkleuring Pierre Schelle
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463065719

Arctica is een avonturenverhaal geschreven door Daniel Pecqueur (Golden City, Golden Cup).

Terwijl Dakota de ontvangst van menselijke vrijwilligers, die een rol willen spelen in deze vanuit de sterren afkomstige gemeenschap, van dichtbij volgt, hebben de grootmachten van de aarde spionnen ingezet met een heel ander doel voor ogen.

Mismy en Lulha worden in het ruimtestation Blue Sky Agency, waar ze wonen, overvallen door een commando-eenheid van huursoldaten. De huursoldaten nemen Mismy en Lulha in gijzeling. Tegelijkertijd wordt Dakota, op weg naar het aan de buitenaardse wezens toegewezen grondgebied in Baswana, tegengehouden door andere huursoldaten in dienst van een conglomeraat van geheime diensten, die ervan overtuigd zijn, dat de buitenaardse wezens een reële bedreiging vormen.

1 beoordelen

3 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Arctica is een science fiction/fantasy- stripserie rond Dakota en Mismy van Blue Sky Agency, die bevriend zijn geraakt met een grote groep buitenaardsen, die een plek hebben gekregen ergens op een van de meest afgelegen plekken op aarde, midden in een woestijn.
Die buitenaardse wezens zijn zeer geavanceerd en kunnen technisch dingen waar wij als mensheid nog niet van kunnen dromen, maar feitelijk zijn het vluchtelingen die door het heelal op zoek zijn gegaan naar een nieuwe plek om te overleven.<br />
van de wereld vertrouwen het echter niet, en zien de buitenaardsen als een bedreiging, en doen er alles aan om ze te bestrijden. In dit tiende deel in de reeks wordt Mismy overvallen en gegijzeld, terwijl Dakota, die door de woestijn van Baswana rijdt door sluipschutters wordt ontvoerd. Daar blijken de geheime diensten van Amerika, China en Rusland achter te zitten, die een gezamenlijke vijand denken te hebben gevonden.

Dakota wordt gedwongen met een arts op pad te gaan om met de buitenaardsen te gaan praten. De arts zou alleen maar gaan observeren, maar ze bezorgt de groep water en ontvoert een van de kinderen. En dan loopt alles al snel helemaal uit de hand…

Het gaat hier om buitenaardse vluchtelingen, maar je kunt deze strip uiteraard heel goed lezen als een parabel voor onze tijd, waarin maar al te gemakkelijk een vijandbeeld gecreëerd wordt. En dan wordt het een intrigerend verhaal, goed getekend en spannend verteld.