14-18 De Eerste Wereldoorlog (+stofomslag)

Jérôme Eho | Jérome Phalippou

1914; het meest verschrikkelijke en bloedige conflict uit de geschiedenis barst los. Een oorlog die meer dan 18 miljoen soldaten de dood zal injagen.
Scenario Jérôme Eho
Tekeningen Jérome Phalippou
Inkleuring Jean-Pierre Verney
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 72
ISBN Hardcover 9789463069328

1914; het meest verschrikkelijke en bloedige conflict uit de geschiedenis barst los. Een oorlog die meer dan 18 miljoen soldaten de dood zal injagen.

Ulysse is nog maar een kind als hij zijn vader en broer uit zijn vertrouwde wereldje ziet vertrekken naar de desolate, door de oorlog verziekte loopgraven in het oosten van Frankrijk. Een oorlog die van korte duur zou zijn, maar meer dan vier jaar duurt en de jonge Ulysse zijn jeugd afneemt. Hij wordt een strijder, die bereid is om op het veld van eer te sneuvelen voor zijn vaderland...

Dit boek is getekend door Jérome Phalippou (Merlu, De avonturen van Betsy). Het boek bevat tevens een historisch dossier.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
Als je denkt dat de tekenstijl een beetje lijkt op die van Merlu of de Avonturen van Betsy, dan heb je het bij het rechte eind; het is immers dezelfde tekenaar. Wat we over zijn tekenstijl nog steeds kunnen zeggen, is dat het werk dynamisch overkomt en de zware thematiek op een zachtere, toegankelijkere manier overbrengt. Het verhaal is ontroerend, emotioneel en op momenten beenhard. Elk kort deel wordt onderbroken met een ‘krantenartikel’ waarin enkele historische momenten uit de doeken worden gehaald. Uiteindelijk krijgen we nog een stevig, doch interessant dossier voorgeschoteld met nog extra beeldmateriaal. Een zeer knappe strip!

https://www.instagram.com/deboekenman/