Broadway 02: Boek 2 van 2

€19,95
Artikelcode 110555
Djief

1929. De moderne tijd met haar zinderende levenslust laat haar polsslag nergens meer voelen dan in die ene New Yorkse laan: Broadway!
Scenario Djief
Tekeningen Djief
Inkleuring Djief
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463062305

Broadway, de straat die nooit slaapt, levend op het ritme van de Music-Hall en de “speak easies”, gedrenkt in walmen van clandestiene alcohol. De neonlichten trekken nachtvlinders aan van allerlei slag: schrijvers, gangsters, danseressen, beroemdheden en rijkelui... zoek naar najagen.

‘Chapman’s Paradise’ is een puinhoop: een waardeloze impresario, een podium dat ineenstort in het midden van een voorstelling... de danseressen zitten zonder werk en de broers Chapman zitten in zak en as. Maar de lichten van Broadway doven nooit. Ze moeten alleen een nieuw, spectaculair idee vinden, en liefst van al ook nog wat geld. Misschien door het familiebedrijf te verkopen...?

Broadway is een compleet verhaal in twee delen.

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

i
03 Mar 2023
Indeboekenkast.com
Dit tweede deel van de Broadway-duologie sluit haarfijn aan op het eerste deel. Aan het einde van het eerste deel begaf het gloednieuwe podium het onder het gewicht van de danseressen. Het optreden was een fiasco. Het gaat dan ook niet goed met Chapman’s Paradise en de broers George en Lenny twijfelen dan ook sterk, of het wel verstandig is om met het bedrijf door te gaan. Gaan ze door, dan zullen ze in elk geval met iets spectaculairs moeten komen. Want de concurrentie is moordend.

Ook dit keer zijn de rijke illustraties, alsook de tekst, creaties van Djief (Jean-François Bergeron). Wederom weet hij de New Yorkse sfeer van weleer (1929) met zijn nostalgisch overkomende illustraties tot leven te brengen. Het verhaal blijft ook in dit tweede deel een beetje braaf en er zit weinig diepgang in. Dat is jammer, want de personages zijn stuk voor stuk erg boeiend. Zowel van de beide broers als van Fanny King had ik graag meer te weten gekomen. Dat neemt niet weg dat de twee Broadway stripalbums beide een aanrader zijn. De illustraties zijn vrij gedetailleerd en het verhaal houdt lang genoeg (ondanks dat het diepgang mist) je aandacht vast.
Illustratie: Djief

De stijl van de illustraties uit dit album spreekt mij persoonlijk erg aan en ik hoop het werk van de Franstalige Canadees Jean-François Bergeron nog in veel stripalbums tegen te komen. Er is ogenschijnlijk veel tijd en energie in dit album gestoken. Alleen de cover al is een juweeltje. Het verhaal heeft bovendien een happy-end, perfect passend bij het tot de verbeelding sprekende Broadway.

https://indeboekenkast.com/stripboeken/novelle/broadway-hoofd/een-straat-in-amerika-2/
s
13 Jan 2022
Strip Info.be
Op het einde van deel 1 stort samen met het podium van The Chapman's Paradise ook de droom Lenny en George in. Terwijl George zich in de alcohol stort zorgt Lenny voor een oplossing. Hij verkoopt de schoenmakerij om dat geld te pompen in het Cabaret. Ook al vreest George dat Lenny hier een stap te ver zet, toch gaat hij samen met zijn broer de uitdaging aan Een nieuwe regisseur, voorgesteld door hun moeder en die het volste vertrouwen meekrijgt, is de eerste vrij risicovolle stap gezien de beperkte kennis van de man voor het genre. Maar een afspraak in het gekende Cotton Club overtuigen zowel George als Lenny. De inventiviteit van de man zou wel eens de doorbraak kunnen betekenen.
Fanny het naïeve danseresjes komt ondertussen in contact met grote sterren die haar de indruk geven respect te hebben voor haar kwaliteiten maar dit niet altijd met de beste bedoelingen.
Djief, tekenaar en scenarist van Een straat in Amerika, heeft met dit tweeluik een zeer behoorlijk verhaal op papier gezet dat zich afspeelt in het zeer mondaine Amerika en hij situeerde zijn verhaal in één van de meest magische en magistrale straten, een straat die bij iedereen tot de verbeelding spreekt: Broadway. Een straat waar de ene nightclub naast de andere vocht voor een bestaan. Waar het verhaal rustig voortkabbelt zonder enige vorm van overhaasting vullen de tekeningen en de inkleuringen mooi aan. Tekeningen die bijwijlen kunnen concurreren met de besten, Inkleuring, donker en sober, die de periode tot hun recht laten komen, groezelige ruimtes, nachtelijke uren, ... Ze vormen een zeer gewaardeerde toevoeging tot de tekeningen.
Een straat in Amerika - Broadway is een verhaal met een goede afloop, dat wil ik wel kwijt, maar meer zal ik niet openbaren. Prachtig verhaal en spannend plot. Wat moet je meer hebben.