Broadway 01: Boek 1 van 2

€19,95
Artikelcode 110554
Djief

1929. De moderne tijd met haar zinderende levenslust laat haar polsslag nergens meer voelen dan in die ene New Yorkse laan: Broadway!
Scenario Djief
Tekeningen Djief
Inkleuring Djief
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463062121

Broadway, de straat die nooit slaapt, levend op het ritme van de Music-Hall en de “speak easies”, gedrenkt in walmen van clandestiene alcohol. De neonlichten trekken nachtvlinders aan van allerlei slag: schrijvers, gangsters, danseressen, beroemdheden en rijkelui... zoek naar najagen.

‘Chapman’s Paradise’ heeft de deuren gesloten: na Walters dood hebben Lenny en George Chapman de leiding van de zaak overgenomen, maar de zelfmoord van hun oudste broer werpt zijn blijvende schaduw over het etablissement. De showmeisjes verlaten de club, en beide broers hebben nog niet veel horeca-ervaring. Lenny en George proberen van de nood een deugd te maken, en stellen een nieuwe ploeg de toonaangevende plekken op Broadway moet maken.

Broadway is een compleet verhaal in twee delen.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

i
03 Mar 2023
Indeboekenkast.com
In dit eerste deel van de duologie Broadway neemt Djief je in woord en beeld mee terug naar het jaar 1929. Broadway is “the place to be” in New York. Een levendige straat die vooral in de late uurtjes tot leven komt. Terwijl alcohol officieel verboden is, wordt er nu juist meer gedronken dan ooit te voren.

Chapman’s Paradise is een van de showbizz-zaken die door de vele concurrentie dreigt zijn deuren voor altijd te moeten sluiten. De eigenaar pleegt zelfmoord en zijn broers besluiten de zaak van hem over te nemen. Helaas blijkt dat in de praktijk niet bepaald mee te vallen. Beide broers hebben weinig ervaring in deze branche en maken fout op fout. Lukt het de broers zich staande te houden of betekent dit het einde van dit stukje paradijs?

De Franstalige Canadees Jean-François Bergeron, of kortweg Djief, is zowel verantwoordelijk voor de tekst als ook voor de prachtige illustraties in dit stripalbum. Iedere illustratie zit vol bijzondere details en geeft goed de nostalgische sfeer weer van vervlogen tijden. De straatbeelden, de kleding van de danseressen, de stijlvolle auto’s, in alles lijkt veel tijd, aandacht en energie gestoken te zijn.
Illustratie: Djief


De indrukwekkende illustraties zijn overwegend afgebeeld in grijs- en bruintinten waardoor de authentieke, doch ietwat geromantiseerde, sfeer van weleer nog meer naar voren komt. De teksten zijn eenvoudig gehouden, maar de oplettende lezer zal merken dat Djief een goed gevoel voor humor heeft.

Het verhaal in dit eerste deel voelt echter nog wat vlak aan, als een introductie van de personages, maar smaakt zeker naar meer. Ik ben dan ook benieuwd of in het tweede deel het verhaal van de broers en hun club Chapman’s Paradise krachtiger naar voren zal komen. Ook hoop ik in deel 2 veel meer te lezen over Fanny King. Zal het de ietwat onhandige en van roem dromende danseres Fanny King lukken om naam te maken in New York?

https://indeboekenkast.com/stripboeken/novelle/broadway-hoofd/broadway/