Een avontuur van Jacques Gipar: VOORDEELPAKKET Integraal 1+2 (+stofomslag)

€79,90 €69,95
Thierry Dubois | Jean-Luc Delvaux

Jacques Gipar, de bekende verslaggever van de 'France Enquêtes', het belangrijkste dagblad van de jaren vijftig en zestig, laat nooit een kans voorbij gaan om zich met de meest riskante onderzoeken bezig te houden.
Scenario Thierry Dubois
Tekeningen Jean-Luc Delvaux
Inkleuring Jean-Luc Delvaux
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 288
ISBN Hardcover 9789463069243

Jacques Gipar, ster-verslaggever van de France Enquêtes, stort zich steeds opnieuw in de hachelijkste situaties om een primeur voor zijn krant binnen te halen. Vergezeld door Petit-Breton, zijn sympathieke sidekick, die goed thuis is in de onderwereld, bereist hij het Frankrijk van de vijftig- en zestiger jaren, altijd aan het stuur van iconische automobielen, die vaak niet ongeschonden uit de strijd komen.

Deze twee integrale edities omvatten de eerste zes avonturen van Jacques Gipar.

Snelle bestellers krijgen er tevens GRATIS een A3-Kunstdruk bij cadeau. OP=OP!

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
23 Aug 2022
MOORS MAGAZINE
Jacques Gipar is ster-verslaggever van de France Enquêtes, het belangrijkste Franse dagblad van de jaren vijftig en zestig. Hij stort zich graag op riskante onderzoeken en beweegt zich voort in iconische auto’s, waar hij niet altijd even voorzichtig mee om gaat, dus er sneuvelt nogal eens een exemplaar.

Het gaat hier om een klassieke Franse speurdersstrip, met een doortastende held die steeds nieuwe vriendinnen heeft en met een sidekick, Petit-Breton, die hij regelmatig als hulpje inzet maar die eigenlijk te lui en te onnozel is om van nut te kunnen zijn, dus hij levert extra problemen op en af en toe een komische noot.

De verhalen zitten goed in elkaar en laten je mooi een sprong terug in de tijd maken, naar een wereld waarin je nog afhankelijk was van gewone telefoons, en waarin sigaretten gesmokkeld werden, en om dat gevoel compleet te maken voegen de makers van de strip na elk verhaal een kort dossier toe over de auto’s die in dat verhaal voorkomen, en over de route die gevolgd werd, zodat je ook iets leert over de bekendste Franse autowegen uit die tijd.

Silvester Strips bracht de eerste zes verhalen van Jacques Gipar uit in twee delen “integraal” en dat deden ze meer dan voortreffelijk. Het zijn twee mooie hardcovers geworden met stofomslag en leeslint, en op een merkwaardige manier maakt dat een groot verschil in leesplezier – een boek dat met zoveel aandacht en liefde is gemaakt, daar geniet je extra van. Het worden bijna boeken voor fijnproevers, en voor strips is dan een ongekend genoegen. Chapeau!

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/jacques-gipar-integraal-1-en-2/